To chyba najszybsza i najprostsza pasta do kanapek jaką ostatnio zrobiłam. Wystarczą tylko 3 składniki, kilka przypraw i po paru minutach będziecie mogli zajadać super zdrową, świeżutką i pozytywnie kolorową pastę kanapkową!
Zielona pasta kanapkowa z groszku i awokado
Składniki:- 1 awokado (ok. 130 g po obraniu i bez pestki)
- 1 puszka zielonego groszku (250 g po odcedzeniu)
- pieprz ziołowy
- sok z cytryny (ok. 1 łyżeczki)
Przygotowanie:
Awokado obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do pojemnika w którym będziemy mogli blendować. Dodajemy groszek i miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym.
Kremowa konsystencja awokado połączona ze smakiem groszku to ideał do kanapek.
w tym momencie cieszę się, że mam wszystkie składniki :)
OdpowiedzUsuńNo to nic tylko robić ;) !
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam, od siebie dodałam tylko sok z cytryny. Pycha!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakuje ;) !
UsuńZrobiłam, od siebie dodałam tylko sok z cytryny. Pycha!
OdpowiedzUsuńa takie ściemniałe awokado też można jeść? zawsze się bałem, że jest jakieś nieświeże na drugi dzień.
OdpowiedzUsuńAwokado ma to do siebie że ciemnieje pod wpływem powietrza jednak jeśli dodasz odrobinę soku z cytryny to tak się nie stanie ;)
Usuńwczoraj zrobiłam tę pastę i jest przepyszna <3 dodałam kilka kropel cytryny, a po zrobieniu przełożyłam do słoiczka. dziś nawet nie zauważyłam ściemnienia, więc fajnie :)
UsuńBardzo lubię awokado, niby takie trochę bez smaku ale jako dodatek do , np. sałatek..super. Ja robię sałatkę z awokado, ogórka świeżego i cebulki. Do tego oliwa, sól i pieprz :)
OdpowiedzUsuńPasty z niego nie robiłam jeszcze ale ten pomysł mi się podoba :)
Anonimowy Bo :)
Robię coś podobnego, ale jestem leniwa i gniotę wszystko widelcem :D
OdpowiedzUsuń