Postanowiłam w tym roku wprowadzić do swojego jadłospisu więcej warzywnych smoothie. Jednym z moich ulubionych warzyw jest burak i to jego wzięłam na pierwszy ogień w tworzeniu koktajli. Sprawdził się jak zawsze - fantastycznie.
Koktajl: burak-kiwi-seler-jabłko
Składniki:(2 porcje)
- 1 średni burak
- 2 duże kiwi
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 małe jabłko
- sok z 1 cytryny
- ok. 1 szklanka wody
Przygotowanie:
Buraka owijamy folią i pieczemy w 175°C przez ok. 40-50 minut - aż będzie miękki. Następnie studzimy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
koktajle z buraka to po tych zielonych, jedne z moich ulubionych! tyle zdrowia w jednej szklance <3
OdpowiedzUsuńAle piękny kolor! Uwielbiam buraka, na słodko też jest super :)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że dopiero teraz zauważyłam ten wpis, właśnie przed chwilą zjadłam buraczka. Ale zapisuję! :))
OdpowiedzUsuń