Pesto dla mnie tak jak i sam jarmuż jest pewnego rodzaju super produktem. Można je jeść samo, na kanapkach, z makaronem i jak tylko będziecie chcieli. Do tego ich przygotowanie nie wymaga dużych nakładów pracy.
Pesto jarmużowe
Składniki:(mała miseczka)
- 100 g jarmużu
- 50 g orzechów nerkowca
- 2 łyżki oliwy
- sól himalajska - do smaku
Przygotowanie:
Jarmuż dokładnie myjemy.
Nerkowce namaczamy na całą noc. Następnie odlewamy wodę.
wspaniałe, a tym bardziej, że z nerkowcami!
OdpowiedzUsuńz jarmużu jeszcze pesto nie próbowałam, ale wszelkiego rodzaju pesto uwielbiam, a jarmuż tym bardziej, więc jak najszybciej spróbuję :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńTakiego jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńMam jarmuż, jutro robię. Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jarmuż :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://fit-healthylife.blogspot.com/