13 kwietnia 2016

Wegański parmezan

Wegański parmezan to już chyba dobrze znany produkt. Bardzo łatwo go przygotować i można dodawać go do różnych dań, którym chcemy nadać serowy posmak. Idealnie pasuje do różnego rodzaju makaronów, sałatek czy jako posypka do zapiekanek. Zdecydowanie warto spróbować przygotować go chociaż raz bo nadaje on na prawdę bardzo fajny smak waszym potrawom.



Wegański parmezan
Składniki:
  • 1 szklanka łuskanych migdałów (175 g)
  • 4 łyżki płatków drożdżowych
  • sól morska do smaku
Przygotowanie:

Migdały blendujemy razem z płatkami drożdżowymi na drobną mączkę. Dodajemy soli według Waszych preferencji smakowych.

2 komentarze :

  1. Ciekawe : ) Ładny słoiczek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze używam jako "parmezanu" samych płatków drożdżowych, ale w końcu muszę zrobić tak jak proponujesz :)

    OdpowiedzUsuń