18 czerwca 2016

Wegański koktajl jogurtowy

Uwielbiam różnego rodzaju koktajle, często miksuję do nich różne warzywa i owoce jakie tylko znajdę w lodówce i Wam również polecam takie eksperymenty bo czasami wychodzą z nich pyszne rzeczy. Tym razem również tak było. Połączyłam składniki, które początkowo zupełnie mi do siebie nie pasowały jednak okazało się, że te smaki świetnie się komponują.


Wegański koktajl jogurtowy
Składniki:
(1 duża porcja)
  • sok z 1/2 grejpfruta
  • dwie garści szpinaku
  • natka pietruszki
  • 150 g naturalnego jogurtu sojowego
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • opcjonalnie: 1-2 łyżki słodu (np. syrop z agawy)
Przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy razem na jednolitą masę. Opcjonalnie dosładzamy do smaku.

1 komentarz :

  1. spróbuję! :) bardzo lubię koktajle, a już dawno nie piłam :D

    OdpowiedzUsuń