Sezon na bób całe szczęście trwa w najlepsze więc wykorzystuję to w każdy możliwy sposób. Tym razem bób świetnie odnalazł się w roli mniej typowej. Ta propozycja sprawdzi się idealnie jako nietypowe śniadanie lub zdrowa przekąska.
Sałatka z bobem i malinami
Składniki:- 500 g bobu
- 250 g malin
- 75 g płatków owsianych
- 25 g wiórków kokosowych
- 2 łyżeczki syropu z agawy
Przygotowanie:
Bób gotujemy do miękkości (ok. 20 minut), studzimy a następnie obieramy.
Maliny dokładnie myjemy.
Rozgrzewamy suchą patelnię i prażymy na niej płatki owsiane i wiórki kokosowe przez ok. 5 minut, aż się ładnie przyrumienią.
Następnie łączymy wszystkie składniki, dodajemy syrop z agawy i dokładnie mieszamy.
Bób na słodko? Wow, odważnie :)
OdpowiedzUsuńDo odważnych świat należy ;)
UsuńFaktycznie smaczne wyszło?
OdpowiedzUsuńMi osobiście bardzo smakowało, ale ja lubię takie "szalone" połączenia :)
UsuńJak to mawiam, nie można umierać w nieświadomości ;)
Intrygujący dobór składników :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawe połączenie smaków, na to bym nie wpadła i bardzo chętnie spróbuję ;)
OdpowiedzUsuń