30 kwietnia 2014

Pomidorowa potrawka z warzywami chińskimi

Cześć !

Dzisiaj miałam bardzo mało czasu ale na szczęście w zamrażalniku poniewierało się opakowanie warzyw chińskich i postanowiłam zrobić z niego użytek.



Pomidorowa potrawka z warzywami chińskimi

Składniki:
(na 4 osoby)

  • 2 woreczki brązowego ryżu
  • 350 g mieszanki warzyw chińskich na patelnię
  • 1 koncentrat pomidorowy (najlepiej przygotowany samodzielnie ;))
  • szczypta suszonego chilli
  • pieprz ziołowy
  • mielona słodka papryka
  • curry
  • kurkuma
  • 3 łyżki wegańskiego majonezu
  • 3 łyżeczki wiórków kokosowych
  • 3 łyżeczki sosu meksykańskiego
Przygotowanie:

Ryż gotujemy według zaleceń podanych na opakowaniu.
Do garnka wrzucamy zamrożone warzywa i ustawiamy go na nie za dużym ogniu pod przykryciem żeby się rozmroziły (co jakiś czas mieszamy). Gdy warzywa już się rozmrożą dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy także przyprawy w odpowiadających nam ilościach i mieszamy. Na koniec dodajemy majonez, wiórki kokosowe oraz sos meksykański. Dosypujtemy także ugotowany wcześniej ryż mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.


Danie przygotować jest bardzo prosto i nie wymaga to ani dużo czasu ani specjalnego sprzętu, więc w razie pośpiechu mogę szczerze je polecić ;)


Powodzenia i smacznego ;) !

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz