18 kwietnia 2015

Pesto jarmużowe

Pesto dla mnie tak jak i sam jarmuż jest pewnego rodzaju super produktem. Można je jeść samo, na kanapkach, z makaronem i jak tylko będziecie chcieli. Do tego ich przygotowanie nie wymaga dużych nakładów pracy.




Pesto jarmużowe
Składniki:
(mała miseczka)
  • 100 g jarmużu
  • 50 g orzechów nerkowca
  • 2 łyżki oliwy
  • sól himalajska - do smaku
Przygotowanie:

Jarmuż dokładnie myjemy.

Nerkowce namaczamy na całą noc. Następnie odlewamy wodę.

Wszystko wrzucamy do blendera, dolewamy oliwę i miksujemy aż do uzyskania odpowiadającej Wam konsystencji.


6 komentarzy :

  1. wspaniałe, a tym bardziej, że z nerkowcami!

    OdpowiedzUsuń
  2. z jarmużu jeszcze pesto nie próbowałam, ale wszelkiego rodzaju pesto uwielbiam, a jarmuż tym bardziej, więc jak najszybciej spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiego jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mam jarmuż, jutro robię. Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam jarmuż :)
    Pozdrawiam,
    http://fit-healthylife.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń