11 maja 2016

Marchewka duszona w soku pomarańczowym

Jeśli tak jak ja lubicie marchewkę w każdej postaci, to w tej wersji jako dodatek do obiadu czy ratunek na mały głód również na pewno Wam zasmakuje.
Ma nietypowy smak dzięki temu, że była duszona w soku pomarańczowym a nie wodzie. Jest to propozycja na prawdę warta wypróbowania.


Marchewka duszona w soku pomarańczowym

Składniki:
  • 0,5 kg marchewki
  • ok. 1 i 1/2 szkl. soku pomarańczowego
  • natka pietruszki
  • pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:

Marchewkę obieramy, kroimy w bardzo cienkie paski. Przekładamy ją do garnka zalewamy sokiem pomarańczowym i dusimy tak długo aż marchewka zmięknie a ilość soku się zredukuje. Na koniec dodajemy pietruszkę, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

1 komentarz :

  1. Uwielbiam marchewkę oraz pomarańcze, więc nie mam wyjścia - muszę to zrobić :)

    OdpowiedzUsuń