Jakiś czas temu miałam przyjemność organizować całkowicie wegańskie ognisko, jednak jak po każdej imprezie tego typu, tak i po mojej zostaje wiele resztek na następny dzień, i nigdy nie wiadomo co z nimi zrobić. Odkryłam, że sałatka wielowarzywna najlepiej (nawet lepiej niż sama) sprawdza się na ciepłych grzankach. Ponadto, że danie jest przepyszne, to jeszcze pięknie, kolorowo wygląda i cudownie pachnie :)
- pomidora
- paprykę
- sałatę lodową
- kiszone ogórki
- koperek
A do sosu vinaigrette :
- oliwę
- cytrynę
- wodę
- zestaw przypraw sałatkowych
Wszystkie składniki sałatki umyłam i pokroiłam w drobną kostkę a następnie razem wymieszałam. Natomiast wszystkie składniki sosu dokładnie razem zmieszałam, dobierając ich ilości metodą prób i błędów. Sałatkę polałam sosem, wymieszałam i już, gotowe :)
Bułeczki przekrojone na pół, zostały ogrzane w piekarniku, lekko posmarowane margaryną, a na to wyłożyłam sałatkę, i śniadanie gotowe :)
Bułeczki przekrojone na pół, zostały ogrzane w piekarniku, lekko posmarowane margaryną, a na to wyłożyłam sałatkę, i śniadanie gotowe :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz